top of page

3 prvé krôčiky k zero waste kúpeľni + bonusový tip

Chceli by ste pomôcť našej planéte a cítiť sa pri tom úžasne? Super!


Všetku moju kozmetiku nakupujem v obchode Bezobalovo, je to zero waste obchod, ktorý má aj e-shop a pohodlne si tam viete vybrať mydlá, krémy dokonca aj cestivny. Množstvo produktov nájdete, ale aj na EatGreen, Bezobalis a Bioway.



Tuhé šampóny a mydlá

Kedysi som aj používala šampóny a sprchové gély od najznámejších a najvychýrenejších svetových značiek, lebo som mala pocit, že to moje telo potrebuje. Potom som sa začala zaujímať o zloženie takýchto produktov a uvedomila som si, že množstvo sulfátov, silikónov a parabénov mi určite nepomáha.


Začala som sa zaujímať o prírodnú kozmetiku a objavila som kúzlo tuhých šampónov a mydiel. Chvíľku mi trvalo objaviť "To pravé orechové" ale tak je to asi pri každej kozmetike.


Na telo používam mydlá od Almara soap. Sú obrovské a majú neuveriteľné množstvo vôní. Ja mám najradšej Cold Water lebo voní ako oceán a blueberry jam (na fotke).


Na vlasy používam tuhé šampóny od Musk a tuhý kondicionér od Mydlove. Obe sú dokonalé a nedám na ne dopustiť. Dobrý tuhý kondicionér som hľadala dlho. Mám veľmi dlhé vlasy a väčšina produktov nemala veľký efekt. Kondicionér od Mydlove funguje skvele, a tá vôňa...



Zero waste Zubná pasta


Ja používam zubnú pastu v tabletkách od značky ZeoZoe. Pokiaľ však neznesiete v ústach zemitú chuť siahnite radšej po Ben&Anna paste, alebo čapovaných alternatívach.

Siahnite po dentálnej niti z bambusového uhlia. Je kompostovateľná a rozdiel naozaj nespoznáte.



Klasický holiaci strojček s vymeniteľnými čepeľmi

Viete, že takýmto klasickým holiacim strojčekom pomôžete životnému prostrediu? Nebudete vyhadzovať množstvá plastov, žiletky, ktoré sa pri tomto druhu strojčeka používajú sú recyklovatelné.


Ja ho používam už asi rok a nedám naň dopustiť. Samozrejme som zo začiatku mala strach pred odhaleným ostrým, ale po chvíľke tréningu už viem, ako s ním narábať a som fakt spokojná.


Bonusový tip

Možno si teraz hovoríte, Super! Idem na to, kúpim si veľa nových mydiel, pretriedim si kúpeľňu, vyhodím všetky plastové fľaštičky a budem pomáhať životnému prostrediu. Toto nie je najlepší nápad. Kozmetika, ktorú vyhodíte spolu s fľaštičkami vám môže ešte doslúžiť a nemusí až tak škodiť nášmu prostrediu.

Preto je môj bonusový tip pre vás jednoduchý, do používajte najprv kozmetiku, ktorú teraz máte.


Toto sú len tri z mnohých krokov, ktoré vieme podniknúť, aby sme pomohli našej planéte a cítili sa pri tom skvele. Je veľa iných spôsobov, ako mať Zero waste kúpeľňu, ako napríklad znovu použiteľné odličovacie tampóny, recyklovaný toaletný papier, prírodný deodorant, nakupovanie čistiacich prostriedkov vo veľkých baleniach, alebo čistenie pomocou octu/ sódy bikarbóny (nikdy nemiešajte, keďže ocot neutralizuje sódu bikarbónu), ako to robili naše staré mamy. Ale o ďalších spôsoboch sa porozprávame zase nabudúce.

37 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page