top of page

Zlý marketingový ťah filmu Avatar: The Way of Water alebo ako si pohnevať fanúšikov.

Ako iste viete, dlho očakávaný film Avatar 2 je vonku. Tento film mal veľké očakávania a okrem úspešného dielu 1 ho preslávila aj dĺžka, ktorú mal mať. Ja osobne som sa na tento film veľmi tešila ale bohužiaľ, si ho už nepozriem. Prečo? O tom sa porozprávame v tomto článku.



Tlačová konferencia v Tokyu

V Tokyu sa konala veľkolepá tlačová konferencia kde bol aj samotný režisér James Cameron. Na tom by nebolo nič neobvyklého, keby sa celý event sa nekonal v akváriu, kde po veľkom uvítaní od režiséra z vody začali skákať delfíny.


Taiji Japonsko a ich lovenie delfínov

Spomínané delfíny pochádzajú z miesta Taiji v Japonsku, kde pravidelne od septembra do marca prebiehajú lovy na delfíny. Ak by ste si mysleli, že tieto lovy sú humánne s ohľadom na životy delfínov a prostredie v ktorom žijú, tak ste na omyle.


Tieto delfíny sú totiž potom rozvážané po celom svete, vedšinou skončia v akváriách, kde musia po zvyšok svojich životov žiť v hrozných podmienkach a vystupovať pre divákov.



Asi polovica z týchto ulovených delfínov to do akvárií ani nezvládne, pretože už pri lovení prídu o život. Ich mäso je potom predávané na konzumáciu.

Na obrázku vidíte koľko delfínov sa v Japonsku môže loviť na jednu sezónu:



























Tieto praktiky sú až hrôzostrašné ale bohužiaľ vo svete sa o nich nehovorí. Aspoň nie tak ako by sa malo.

Ak vás táto téma zaujala pozrite si dokumentárny film The Cove, kde sa o týchto praktikách hovorí, dokonca sa tam aktivistom podarilo prepašovať a pozorovať lovy delfínov na vlastné oči.









Ale teraz naspäť k nášmu hlavnému hrdinovi alebo najväčšiemu trapasu:



Inšpirované láskou k oceánom

Počas natáčania dokonca režisér James Cameron povedal, že tento film bol inšpirovaný jeho láskou k oceánom.


Jeho slová s jeho akciami veľmi nesúvisia.


Čo sa stalo po show s delfínmi?

James po show povedal "Som si istý, že sa ich opýtali na to či chcú vystupovať." dokonca sa opýtal, či by sa na nich nabudúce nemohol previezť.



Na túto tému som vydala aj Tiktok budem rada keď si ho pozriete.
















Akokoľvek tému delfínov a akváriách vnímate, bude určite super keď si túto tému čo najlepšie preštudujete a vytvoríte si názor podla seba.




37 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page