top of page

Moje obrovské akvárium na kolesách a ako tento nápad vlastne vznikol

V mojej garáži dnes už nájdete prívesný vozík s mojim akváriom. A keďže tomu ani ja sama nedokážem stále uveriť, chodím ho pravidelne kontrolovať. Samozrejme nie preto, že by som mala strach, že mi ho niekto ukradne, váži predsa 750 kg ale preto, že občas zabudnem, ako sa mi tento sen podarilo splniť a musím sa predvedčiť, že sa moja vízia naozaj dostala do reality.


Dnes by som vám ale chcela rozpovedať príbeh o tom ako som tento nápad vlastne dostala….


Moje kariéra profesionálnej morskej panny začala na festivale menom Lestival, kde som vystupovala v podobnom akváriu. Vystupovanie v akváriu ma veľmi bavilo, o tento druh vystúpenia bol tiež veľký záujem. Často som totiž dostávala e-maily a dotazy na vystúpenia v akváriu. Malo to však problém. Ja akvárium nemám a akvárium z Lestivalu nie je až tak ľahko prenosné, tiež mi prišlo na všetky moje triky malé.



morska panna na festivale pre deti


Začala som preto snívať o akváriu, ktoré by som mohla ľahko zobrať a odniesť kam potrebujem (alebo teda kde vystupujem). Prvý nápad, bol priehľadný bazén, ktorý som si hneď aj kúpila. Už pri prvom vystúpení som ale zistila, že to nie je ideálne. Skladanie bazénu mi zabralo niekoľko hodín, a efekt nebol taký aký som očakávala (bazén nebol dostatočne priehľadný).



morska panna na vystupeni pre deti


Rozhodla som sa preto informačne kontaktovať firmu na výrobu akvárií: akvariumnamieru.sk. Chcela som vedieť, či by sa tak obrovské akvárium vôbec dalo vyrobiť. A ešte dôležitejšia otázka, dalo by sa presúvať? Po veľmi milom telefonickom rozhovore som zistila, že moja vízia o “ľahko” prenosnom akváriu nie je až taká nereálna.

Nasledovalo osobné stretnutie, kde sme doladili všetky detaily ako napríklad veľkosť, hrúbku skla a podobne. Hlavný parameter pre mňa bol pevnosť akvária a voľný vrch. Akváriá v tejto veľkosti majú zvyčajne v strede akúsi lištu, ktorá spevnuje celé akvárium, ja som sa tejto lište chcela vyhnúť, keďže pri vystúpení používam celú dĺžku akvária. Naštastie sa to nejavilo ako veľký problém a akvárium vo veľkosti 2,25m x 1m x 1m sa v tento deň začalo realizovať.







Ďalšia veľká časť projektu, ktorú sme museli vyriešiť, bol spôsob presunu. Najjednoduchší a zároveň najpraktickejší spôsob bol, prívesný vozík. Vozík s akváriom si napojíme na auto a môžeme frčať na vystúpenia.


Toto sa nám aj osvedčilo, bohužiaľ prívesné vozíky vo veľkosti môjho akvária a s nosnosťou, ktorá je potrebná nie su štandarne k dodaniu a preto sme si museli dať vozík vyrobiť na mieru. Dodatočne sme potom k nemu objednali aj striešku a modrou plachtou. Túto plachtu si plánujem dať v blízkej budúcnosti potlačit, to má ale ešte čas.





Keď bol vozík hotový, vyrazili sme poň, vyzeral úžasne a skutočne ma potešil. Kúpili sme k nemu aj šepciálny zámok, ktorý zaručuje, že nám ho nik neukradne. Bohužial sa nám po príchode domov v tomto zámku zlomil kľúč a tak sme vozík nemohli odpojit od auta. Jediné riešenie - celý zámok vyvŕtať. A tak sme strávili hodinu vŕtaním do vozíka. Cítili sme sa ako zlodeji a naozaj sme sa pri tejto situácii dosť nasmiali. Také naše. 🙂



broken key

Vozík už bol pripravený na akvárium ale akvárium nikde. Prečo? Nastali technické komplikácie s vysoko zdvižným vozíkom, ktorý sa nezmestil cez dvere a akváriom, ktoré bolo príliš ťažké na ručné nosenie. V každom prípade sme všetko nakoniec vyriešili a prišiel deň D - deň, kedy sa môj sen o akváriu na kolesách splnil.



Na miesto sme dorazili s veľkým stresom, predsa len presun tak obrovského skleného akvária nie je sranda. Unesie ho vozík? Nespadne im? Čo ak budeme musieť prudko zabrzdiť a akvárium sa nám z vozíka vysunie, a rozbije sa na milión kúskov? Toto všetko boli moje myšlienky, veľmi rýchlo však pominuli. Keď som moje akvárium videla prvý krát naplnilo ma neuveriteľné šťastie a do oči sa mi začali tlačiť slzy. Bolo oveľa väčšie ako som si ho predstavovala.



mermaid aquarium


Akvárium sme naložili na špeciálny stôl a nejako (povedala by som zázrakom) sme ho vysunuli k jeho novému domovu. Následne sme ho naložili na vysokozdvižný vozík a v tomto momente som nedokázala ani dýchať.




mermaid aquarium


Akvárium sa podarilo dostať na svoje miesto vo vozíku a už nám ostávali len posledné úpravy a finálne zaistenie. Tu sa nám skoro podarilo zlomiť jeden prst. Našťastie sa nič vážne nestalo a 1/50 prstov , ktoré toto akvárium prenášali je asi celkom fajn bilancia.



mermaid aquarium


Nasledovala dlhá a opatrná cesta domov. Tá bola našťastie už bez problémov. Najväčší stres ale prišiel doma, keď som chcela zdvihnúť plachtu a pozrieť sa, či nám akvárium pri prevoze neprasklo.


Našťastie cestu krásne zvládlo a vďaka tomu viem, že ich zvládne ešte veľa.


Už teraz si môžete objednať jedinečné vystúpenie v akváriu, viac informácii tu.

38 views0 comments
bottom of page